"Rīgas karte" saņēmusi prestižu Eiropas Biznesa balvu

Rīgā, 2013.gada 21.jūnijā.

Jūnija sākumā Turcijā notikušajā Eiropas Biznesa balvas "European Business Awards" konkursa noslēguma pasākumā uzņēmums "Rīgas karte" saņēmis "Ruban d'Honneur" medaļu kā viens no Eiropas Top10 labākajiem uzņēmumiem kategorijā "Gada informācijas sistēmu uzņēmējdarbība ar apgrozījumu līdz 25 miljoniem eiro", aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis.

Šī konkursa žūrijas godalga uzņēmumam "Rīgas karte" tika piešķirta, pateicoties uzņēmuma oriģinālajam biznesa modelim Intelektisko Transporta sistēmu nozarē, un tā ir uzskatāma kā uzslava uzņēmuma inovatīvajai pieejai transporta karšu sfērā. Lielākajā daļā gadījumu transporta kartes, tādas kā e talons Rīgā, darbojas tikai kā braukšanas apmaksas kartes sabiedriskajā transportā. Rīgā un Latvijā "Rīgas karte" e talonu ir izveidojusi par daudzfunkcionālu karti, papildus transporta funkcijai nodrošinot arī pakalpojumu pieejamību skolās, labklājības departamenta pakļautībā esošajās iestādes un pašvaldību maksas autostāvvietās.

Prestižais "European Business Awards" konkurss katru gadu tiek rīkots ar Eiropas Savienības tirdzniecības komisāra atbalstu. Godalga tiek piešķirta uzņēmumiem, kuri savā nozarē ir demonstrējuši augstas klases inovācijas un sasniegumus.
Konkursā pavisam piedalījās 15 000 uzņēmumu no 28 Eiropas valstīm. Konkurss norisinājās četrās kārtās, kas ilga 18 mēnešus, ieskaitot video un prezentācijas klātienē kompetentai žūrijai. Uzņēmums "Rīgas karte" tika izvēlēts kā viens no šī konkursa finālistiem.

Žūrijas sastāvā bija iekļauti kompetenti starptautiskās uzņēmējdarbības sfēras vadītāji un akadēmiskie darbinieki. Stambulā "Rīgas karte" bija viens no trim Latviju pārstāvošiem uzņēmumiem. Žūrija bija patīkami pārsteigta par dažu gadu laikā sasniegto un "Rīgas kartes" nākotnē paredzētajiem projektiem, norāda Zaķis.

SIA "Rīgas karte" ir "Rīgas satiksmes" un uzņēmuma "Xerox Solutions France" (agrāk zināma kā "ACS Solutions France") kopuzņēmums, kas Latvijā darbojas kopš 2009.gada.

"Rīgas kartes" uzturēšana rīdziniekiem izmaksā aptuveni piecus miljonus latu gadā.

Publicēta: 21.06.2013 14:03
Zane Stankeviča, LETA