“Rīgas karte” dalībnieku sapulce - jauns valdes loceklis

Rīgā, 2019.gada 9. aprīlī

Dalībnieku sapulce par jauno SIA “Rīgas karte” valdes locekli apstiprina Jāni Meirānu

Otrdien, 9. aprīlī, notika SIA “Rīgas karte” dalībnieku – ASV/Francijas tehnoloģiju kompānijas “Conduent” un SIA “Rīgas satiksme” sapulce, kurā par uzņēmuma trešo valdes locekli tika apstiprināts “Rīgas satiksmes” pārstāvis Jānis Meirāns. Viņa pienākumu lokā būs savstarpējās sadarbības projektu ar “Rīgas satiksmi” attīstība, tostarp arī jaunās e-talona papildināšanas mobilās aplikācijas darbības uzsākšana.

SIA “Rīgas karte” valdes priekšsēdētājs un ASV akcionāru pārstāvis uzņēmumā Ēriks Morizūrs (Eric Morizur):”Ilgstošā nestabilitāte Rīgas domē un “Rīgas satiksmē” ir aizkavējusi atsevišķu e-talona sistēmas modernizācijas projektu virzību. Tostarp vairāk nekā piecus mēnešus ir aizkavējusies mobilās aplikācijas ieviešana visu e-talona veidu papildināšanai, kas pasažieriem atvieglotu norēķināšanās kārtību par tramvaju, trolejbusu un autobusu izmantošanu, kā arī samazinātu kopējās biļešu sistēmas izmaksas.”

“Jaunā programmatūra ir izstrādāta, tās sagatavošanas, testēšanas un ieviešanas izmaksas pilnībā sedz “Rīgas karte”. Ļoti ceru, ka līdz ar J.Meirāna apstiprināšanu, situācija normalizēsies un atkal varēsim saskaņoti turpināt darbu pie Rīgas sabiedriskā transporta norēķinu sistēmas attīstības. Lai jaunā aplikācija sāktu strādāt, nepieciešama tikai “Rīgas satiksmes” piekrišana. Līdzīga aplikācija šobrīd ir ieviešanas procesā arī Parīzes sabiedriskā transporta lietotājiem, kur darbojas tehnoloģiski analoga biļešu sistēmas platforma kā Rīgā,” norāda Ē. Morizūrs.

Šobrīd procesā ir vēl vairāki e-talona modernizācijas projekti, bet, lai sistēmu varētu turpināt attīstīt, nepieciešama aktīva “Rīgas satiksmes” ieinteresētība, kā arī stabila vadības komanda ar ilgtermiņa redzējumu.

Paralēli starptautiskā auditorkompānija “PricewaterhouseCoopers” šobrīd veic SIA “Rīgas karte” auditu. Tā gala ziņojums tiek plānots maija sākumā.

“Rīgas karte” ir 2007. gadā dibināts uzņēmums, kurš izveidoja un uztur Rīgas sabiedriskā transporta un autostāvvietu elektronisko norēķinu sistēmu. Uzņēmuma akcionāri ir “Rīgas satiksme”(51%) un ASV tehnoloģiju kompānija “Conduent” (49%), kas agrāk bija pazīstama ar zīmolu “Xerox”. SIA “Rīgas karte” valde darbojas trīs cilvēku sastāvā, tostarp ASV/Francijas investorus “Conduent Transportation” uzņēmumā pārstāv Ēriks Morizūrs, bet “Rīgas satiksmi” – Jānis Meirāns un Pavels Tulovskis.

Papildu informācijai:
Jānis Basevičs,