AS ”Pasažieru vilciens” paraksta izlīgumu par e talonu sistēmas ieviešanu

Rīgā, 2013.gada 14.augustā

AS „Pasažieru vilciens” (turpmāk – PV), RP SIA „Rīgas satiksmes” un SIA „Rīgas karte” ir vienojušās par izlīgumu, ka turpinās pildīt noslēgto līgumu par e talona sistēmas ieviešanu vilcienos Rīgas robežās.

Izlīgums paredz, ka 2010.gada oktobrī noslēgtais līgums par elektroniskās biļešu sistēmas aprīkojuma uzstādīšanu un ar to saistītiem pakalpojumiem tiek atjaunots un puses aktīvi uzsāk darbu pie sistēmas tehniskās ieviešanas darbiem.
Plānots, ka e talonu tirdzniecība PV biļešu kasēs tiks atsākta jau augusta beigās, bet tuvāko mēnešu laikā pasažieri varēs sākt izmantot e talonus vilcienos Rīgas robežās. Vispirms e talona lietošanu varēs uzsākt tās pasažieru grupas, kurām piešķirtas atlaides braukšanai Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā, bet mazliet vēlāk – arī visi pārējie pasažieri. Pasažieriem par e talona iegādi un izmantošanu nebūs nekādu papildus izdevumu.

PV valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis izsaka gandarījumu par veiksmīgu sarunu iznākumu un mierizlīguma noslēgšanu, vēlreiz uzsverot, ka e talona sistēmas ieviešana ir svarīgs solis vilcienu pakalpojumu integrēšanā Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta sistēmā. „E talonu nevar ieviest bez sistēmas uzturētāju līdzdalības, tāpēc mums bija ļoti svarīgi panākt kopīgu izpratni gan ar „Rīgas kartes”, gan „Rīgas satiksmes” pārstāvjiem, lai projekta īstenošana notiktu veiksmīgi,” saka A.Birkmanis.

Kā jau ziņots, 12.augustā tika parakstīts arī trīspusējais sadarbības līgums starp PV, Rīgas domi un VSIA „Autotransporta direkcija”, kurš paredz, ka visas pasažieru kategorijas, kam piešķirtas braukšanas atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā, tās varēs izmantot arī vilcienos Rīgas robežās. Lai šo iespēju pasažieriem nodrošinātu, vilcienos tiek ieviesta e talonu norēķinu sistēma.

Papildu informācija:
Jana Priedniece